Diana Weber kampioen PK 2021 B.V. Pomerans

De afstoot:

Na de recent gespeelde wedstrijden van de Pomerans beker voor teams was er nu het vervolg voor onze PK. De tech.com, Ben en, Olaf hadden een schema opgesteld waaraan 10 spelers aan zouden deelnemen. Elke speler ging in dit onderlinge toernooi 9 wedstrijden spelen en hun aantal te maken caramboles. Op donderdag 15 juli jl. gingen de eerste wedstrijden van start en voor de spelers een mooie uitdaging om elkaar te bestrijden.

Met de start van de 1e ronde deden, Diana, Roeland, Tonnie en, Herman al goede zaken met hun eerste winstpartijen in ronde 2 en gevolgd met winst voor, Diana, Egbert, Bertil, Ben en, Gerard.

Balans:

Na 3 ronden was de balans dat, Diana bleef winnen en met de winst van Bertil en, Gerard

de achtervolging nu was ingezet., Edy bezig aan een goede opmars en, Herman op plaats 5 en, Tonnie zijn herstel kon het nog alle kanten op. In Ronde 4 trad, Ben met zijn winstpartij in het voetspoor van, Edy (die zijn partij ook won) en, Egbert die nu ook volop meedeed.

Ook, Diana als lijstaanvoeder en, Gerard wonnen hun partijen zodat het nu echt spannend werd.

Subtop:

In deze Ronde 5 was er de verrassende winst van, Edy op Diana en vond, Ben de aansluiting met zijn spel de klim naar plaats 2 en in zijn kielzog, Egbert. Ook, Gerard en, Olaf deden het prima om hun partij in winst om te zetten in navolging voor de spelers die de Top 5 beheersten ook zij maakten geen fout. Met deze gegevens in Ronde 6 zou het nu echt spannend kunnen worden bij de laatste 3 ronden.

Blijven of afhaken:

Het ging er nu om wie zich in deze ronde het beste zou gaan profileren. De eerste tekens die opvielen waren de gelijke spelen van, Ben, Bertil en, Edy in Ronde 7. Zij morsten in deze fase zeer belangrijke punten die voor, Edy met zijn winst in Ronde 8 geen gevolgen zou hebben.

Ook, Diana en, Egbert bleven aan de winnende hand wat voor, Ben en, Bertil nu einde verhaal was voor de strijd om dit kampioenschap.

Het Slotakoord:

In slotronde 9 maakten, Diana, Egbert en Edy geen fout en bleef, Diana op basis van haar percentage aan de leiding en werd daarmee winnaar van deze PK in het jaar 2021.

, Diana is vanaf het begin leidend geweest in deze PK en hiermee de bekroning gekregen voor het behalen van dit kampioenschap en onze felicitatie voor dit fraaie resultaat.

, Egbert eindigde nu op de 2e plaats voor zijn prima resultaat met als toetje zijn laatste partij in 14 beurten uit te maken. Met zijn prima eindspurt was ervoor, Edy zijn 3e plaats en kan hij ook, terugzien op een zeer geslaagd toernooi.

Als biljartvereniging kunnen we tevreden zijn over een geslaagde Pomerans Beker voor Teams en PK met als motto ,,we kunnen weer dit zich hiermee, duidelijk heeft bewezen”

Verder onze dank nog aan, Ben en, Olaf voor de organisatie en aan, Joke en, Jan voor de prima verzorging tijdens deze dagen.

Verslag en uitslag Pomerans-beker voor teams:

Begin juni 2021 was het eindelijk zover dat we onze keu weer uit het vet konden halen.

Na een lange stille periode was het nu zover om een start te gaan maken voor onze

Pomerans beker teams en PK. De eerste start was om met de teams te beginnen.

De Tech. Comm had deze teams zodanig samengesteld door de spelers van het aantal te maken caramboles te gaan verdelen over 3 potten en daaruit loten te trekken, om zo te komen tot 8 teams. Op Dinsdag 22 juni jl. gingen de eerste wedstrijden van start en werden de teams verdeeld over een Poule A en een Poule B. De beste 4 teams van het eindresultaat gingen zich dan plaatsten voor de eindfinale.

Uiteindelijk waren de Teams 1, 5, 6 en 8 die zich wisten te plaatsen voor deze eindfinale.

Gezien de onderlinge verhoudingen waren deze teams dan ook behoorlijk in evenwicht. Maar, het is een spel en weet je nooit hoe……….

Toch is er op het einde van de rit altijd een winnaar en dat werd ook nu bekroond.

Team 1 met de spelers(Bertil, Wijnand en Albert de Roo) toonden aan dat zij de sterksten waren in de onderliggende partijen met een aantal van 95 punten en hun 1e plaats.

Team 8 met (Albert v. Veen, Egbert en H.J.) eindigde op de 2e plaats met 82 punten.

Team 5 met Jan, Edy en Teun met hun 3e plaats en 78 punten.

Team 6 met Herman, Jan en Roeland eindigden nu als 4e de met 77 punten.

Met deze resultaten kunnen we spreken van een geslaagde finale waarin met veel passie en strijd werd gestreden en een vervolg zal krijgen, met de P.K. waarvan het eindresultaat nog nader bekend zal worden gemaakt