NK Libre 2e klas klein B.V. Pomerans 1928

In het weekend 14,15 en 16 februari vond bij, Café Heijdemann, te Losser het NK libre 2e klas libre plaats. De organisatie was in handen van de Biljartvereniging Pomerans die regelmatig finales van dit niveau weet te presenteren. Met wedstrijden op vrijdag, zaterdag, en zondag en deelnemers uit alle windstreken van Nederland, was dit een goed podium voor deze NK.

Bij de start op de vrijdag is er voor de aanwezigen altijd een eerste waarneming  van, hoe gaan de verhoudingen op deze NK liggen. Spelers worden bekeken van Oh, die is goed van band, en hij komt graag in de serie etc. Dit zijn allemaal mooie gedachtes en is ook mooi. Maar de echte realiteit zal toch anders zijn.

Het wedstrijdverloop kende in het begin van deze finale dan ook vele wisselingen aan de top van de ranglijst en wel opmerkelijk, de vele gelijke spelen op deze eerste dag. Wel was er tendens waar te nemen, dat, Paul Veassen en, Eelco Romme goed waren gestart met 2 overwinningen.

Bij de start op zaterdag, was het, Johannes van der West die opviel met zijn goede spel tegen, Eelco Romme en, Johan Jansink en zijn bonus van 4 punten. Voor Johannes van der West nu zaak om bij te sluiten. En dat gebeurde ook met de winst op, Toon Michielse en een gelijkspel tegen, Michael Jasperse. Ook voor, Hans Warmers was het nu zaak om bij te blijven want met zijn notering (op dat moment) op plaats 3, waren er nog mogelijkheden.

Dit zou voor, Gert-Jan Fritz en, Toon Michielse in deze fase nog moeilijk genoeg kunnen worden om aan te sluiten bij de subtop. Maar, ondanks hun verwoede pogingen en met goed spel was dit voor hun nu geen item meer. Ook voor, Johan Jansink was het over. Hij deed zijn uiterste best om zijn spel nog om te zetten naar zijn hand maar als het dan niet lukt, dan maar berusten.

Voor de zondag op het slot van deze dag, was de vraag wie wordt de Kampioen van deze NK?. Voor, Eelco Romme op dat moment aan de leiding met 8 punten en nog 2 partijen te gaan tegen, Toon Michielse en, Paul Vaessen slaagde hij  ,Cum Laude, want hij behaalde 4 punten en daarmee plaats 1 was verzekerd. Voor, Johannes van der West en, Paul Vaessen nu zaak om in de buurt te blijven van deze Top 3. Maar de winst van, Johannes was voldoende om plaats 2. veilig te stellen en voor, Paul met zijn algemeen resultaat de goede afsluiting door te eindigen als derde.

Met deze gegevens was het Eelco Romme van B.V. Kralingen uit Rotterdam die bewees, dat hij de sterkste was en daarmee de terechte kampioen werd van deze NK. Johannes van der West (Bv. Dost) uit Harderwijk eindigde uiteindelijk met een prima prestatie als tweede en voor Paul Vaessen (BC Keer) uit Cadier en Keer een fraaie 3e plaats.

Met het slot van deze NK op de zondag, werden de finalisten gehuldigd door Voorzitter Wilco Hagemeier van het District Twente en omringd met de gouden, zilver en bronzen medaille en als herinnering een blijvende oorkonde. Voor de overige deelnemers aan deze NK werd als herinnering een plaquette en oorkonde overhandigd en voor de arbiters was er nog een leuke attentie. Als B.V. Pomerans 1928 kunnen we terugzien op een zeer geslaagd verlopen Nederlands Kampioenschap met een goede promoting voor de biljartsport.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO’S