Districtsfinale biljarten 3e klasse B.V. Pomerans 1928

Voor de biljartvereniging Pomerans uit Losser staan er voor het seizoen 2019/2020 weer een aantal biljarttoernooien op het programma. In Februari 2020 alvast een mooi affiche met de

NK Libre klein 2 klasse maar eerst was er bij Café Heijdeman te Losser de Districtsfinale Libre klein 3e klas zoals die werd gespeeld afgelopen weekend 1 en 2 oktober 2019.

Met acht deelnemers afkomstig uit de regio Twente werd dit toernooi afgewerkt in een andere vorm t.a.v. het speelschema. Men was altijd gewend, om met acht spelers in een poule tegen elke speler te spelen maar dit is nu veranderd in een nieuwe opzet naar 2 poules van 4 spelers met een aansluiting naar de verliezersronde en een kruisfinale.

Op de vrijdag waren de eerste speelrondes en spelers binnenkomen met een moyennegrens van 1.400 – 2.400  en met een aantal te maken caramboles van 43 t/m 55.

Voor de eerste dag dienden een aantal spelers zich al aan om rekening mee gaan te houden.

Zo waren in poule A, Gerard Boerrigter van, BC Minkmaat uit Enschede en, Bert Brummer BCA Almelo trendsetters op deze avond. Voor Poule B was het, Freek Veldman van BC Minkmaat die liet zien een goede kanshebber te zijn.

Bij de kruisfinales op het slot van de zaterdagmiddag waren deze spelers met aanvulling van Bertus Lucas van BC Minkmaat die zich konden opmaken voor de echte kampioensstrijd.

In deze onderlinge partijen waren Gerard Boerrigter en Freek Veldman de sterksten en daarmee te plaatsen voor de echte Finale. Uiteindelijk was het Freek Veldman van

BC Minkmaat die op overtuigende wijze liet zien de beste te zijn bij deze Districtsfinale.

Met deze 1e  plaats voor, Freek Veldman eindigde, Gerard Boerrigter met zijn prima prestatie als 2e  en voor, Bert Brummer was er een mooie 3e plaats.

Voor Freek Veldman komt er nog een vervolg voor zijn afvaardiging naar de Gewestelijke Finale die gespeeld zal worden op 22 t/m 24 november 2019 bij Novaʼ 88 te Overdinkel.

Om deze Finale verder af te ronden konden we overgaan naar de prijsuitreiking waar wedstrijdleider, Dick Maalderink namens de Pomerans de prijzen overhandigde aan de winnaars 1, 2, en 3 en de overige deelnemers met een aandenken en een Kaaspakket.

Evaluerend kunnen we als biljartvereniging Pomerans 1928 terugzien op een zeer geslaagde Finale en gaat voor een verder vervolg.