Bertil, Jan en H.J. winnaars team tournooi

Afgelopen week is de finale van het onderlinge teamtournooi van de Pomerans  gespeeld en kwam het team van Bertil Knopers, Jan Heijdemann en H.J. Schutte als winnaar uit de bus.

Het tournooi was dit jaar samengesteld uit teams die op sterkte waren uitgeloot zodat er zo veel mogelijk spelers van gelijke speelsterkte elkaar zouden treffen.

Na de voorronden plaatsten zich 6 teams voor de finale welke werden ingedeeld in 2 poules van elk 3 teams. In deze finaleronde werd het team van Bertil, Jan en H.J. eerste in poule A en werd in poule B deze plaats ingenomen door het team van Herman van Veen , Edy Kingma en Roeland Leeferink , waarbij moet worden opgemerkt dat het er spannend aan toe is gegaan. In beide poules behaalden team 1 en 2 hetzelfde aantal wedstrijdpunten en moest het behaalde percentage moyenne uitwijzen wie er 1 en 2 waren. Tweede in poule A werd het team van Roy Nijenhuis, Egbert de Vries en Gerard Kienhuis en in poule B het team van Tonnie Sauer, Dick Maalderink en Henk ten Bergen.  Deze beide teams speelden tegen elkaar voor de derde plaats waarbij Tonnie , Dick en Henk zich de sterkste toonden met 3 overwinningen.

In de strijd om de titel waren Bertil, Jan en H.J. de meerdere van Herman, Edy en Roeland en met 3 overwinningen en een score van 30  tegen  18 werd het tournooi beslist.