In Memoriam Bennie de Kruiff

Afgelopen dinsdag is Bennie de Kruiff overleden op de leeftijd van 81 jaar.
Namens Pomerans 1928 willen wij onze condoleance uitbrengen aan Marietje, naaste familie, vrienden en kennissen.
Bennie heeft zich vele jaren verdienstelijk gemaakt als speler voor de biljartvereniging Pomerans waarin hij speelde in diverse teams. In deze tijd kende hij vele mensen en was er ook een warme vriendschap met Jan de Haan. Hij wil deze periode dan ook gaarne met u delen en nabeschouwen.
Ik ken Bennie al vanaf 1981. Wij werkten beiden bij het WBO Losser/Denekamp. Na zijn pensioen kwam ik samen met Bennie Riesmeijer eens per week op woensdagmorgen bij hem koffie drinken. Dit deed ik ook bij Albert Wegman. Eigenlijk was Bennie meer duiven liefhebber dan biljarter. Toen hij met de duiven het wat rustiger aan wilde doen heeft hij het biljarten weer opgepakt. Hij deed dat bij de Pomerans op C1 niveau. Hij heeft samen gespeeld met o.a. Jaap van Veen, Jans Kupers, Leo Bernhard en natuurlijk meerdere leden van onze club. Bennie was een echte liefhebber van het spelletje. Geen winnaarstype maar een mooie rustige en technische biljarter. De Schorfhaar periode heeft hij nog met volle teugen van genoten.  Later ook bij de senioren in de middagcompetitie. Een graag geziene tegenstander. Omdat ik dus regelmatig op de koffie kwam heb ik zijn “aftakeling” van nabij meegemaakt. Ook toen hij opgenomen werd in Oldenhove bleef ik koffie drinken bij Marietje en bleef op de hoogte van zijn verder achteruitgang. Geen mooi proces!! Afgelopen dinsdagmorgen zo rond 10.30 uur is Bennie overleden. Bij dit soort sterfgevallen is altijd sprake van een dubbel gevoel. Enerzijds het definitieve afscheid van iemand waar je lief en leed mee gedeeld heb en anderzijds het gevoel dat hij en Marietje verlost zijn uit een hele vervelende situatie.
Jan