Adolf Hanewacker Kampioen vierde kl. Libre

In het weekend van 2 t/m 4 november ’18 heeft , bij Cafe Heijdemann in Losser, Adolf Hanewacker de Districtstitel veroverd in de vierde klasse libre van het District Twente.

Na de gespeelde wedstrijden op de vrijdagavond was het al wel duidelijk dat Adolf samen met Arie Kox zouden gaan strijden om de titel. Na deze eerste 2 partijen gingen zij beide ongeslagen aan de leiding terwijl de volgers allen al op 1 of 2 verliespartijen werden getrakteerd. Vooral Arie deed van zich spreken door te openen met een partij in 19 beurten goed voor een moyenne van 2,89 en daardoor de leiding nam in deze finale. In de derde ronde ging Adolf in 22 beurten naar de finish  en passeerde daarmee op moyenne Arie op de ranglijst. Tot en met ronde 5 bleven zowel Adolf en Arie ongeslagen en bleef Adolf op moyenne ruim Arie voor met 1,99 tegen 1.59

Goede volger van dit tweetal was Gerhard Alferink. Na verlies in de eerste ronde, herstelde hij dit in ronde twee en drie en bezette hij daarmee de derde plaats. Door ook in de zesde ronde te winnen ging hij dan ook als nr. 3 de laatste ronde in. Ondanks  het wisselvallige spel van Richard Ravers was hij toch in ronde 6 naar de vierde plaats gekropen en hield zo noch uitzicht op de derde plaats.

Op de laatste dag was het dus voor de beide koplopers even partij 6 naar zich toetrekken en daarna maar uitvechten wie er kampioen zou worden. Deze vlieger echter ging niet op. Terwijl Arie zijn partij wist te winnen ging Adolf tegen Bertus Lucas volledig de boot in en kwam hij op een achterstand van 2 punten te staan en ging ook zijn moyenne sterk naar beneden.

De finale ronde beloofde dus spektakel voor het kampioenschap en een plaats bij de eerste drie.

In de partij van Adolf tegen Arie, nam Arie aanvankelijk een voorsprong en zag het er naar uit dat Adolf het verlies uit de zesde ronde nog niet te boven was gekomen. Echter heel langzaam kwam hij toch terug en door een paar risicovolle  caramboles was er weer het vertrouwen in zich zelf en ging hij met gering verschil aan de leiding. Arie wist tevens van geen wijken en met volle overgave bleef hij Adolf volgen om , als de kans zich zou voordoen, vernietigend toe te kunnen slaan. Adolf liet dit echter niet gebeuren en met de stand 52 voor Arie maakte hij met de laatste 2 caramboles als eerst de partij uit en was daarmee verzekerd van de titel. Beide spelers plaatsten zich hierdoor voor de Gewestelijke finale.

De strijd om de derde plaats werd nog spannender en met een verschil van slechts 1 carambole wist Richard in de laatste ronde alsnog Gerard te verdringen van de derde plaats.

Tijdens de prijsuitreiking werd de kampioen gehuldigd door Districtsafgevaardigde Johan Klaver en reikte Ben Veger namens de Pomerans de verdere prijzen uit. Namens de spelers sprak Arie Kox  lovende woorden over de organisatie en bedankte hij de Lokaliteit voor de goede verzorging.   Met een herinnering in het kader van het negentig jarig jubileum van de Pomerans en een heerlijke rollade  voor spelers en arbiters werd er afscheid genomen van dit kampioenschap.

Klik op de afbeelding om te vergroten!

Foto’s

Districtsfinale 4e klasse libre 2018