Uitstapje 90 jarig bestaan

De Biljartvereniging Pomerans 1928 uit Losser opgericht op 20 augustus 1928 viert dit jaar haar 90 jarig bestaan. Een vereniging met een rijke historie waar aan vele coryfeeën zowel bestuurlijk, als sportief hun bijdrage aan hebben geleverd.

Bij de oprichting in 1928 was ,, Café Schorfhaar ,, de eerste thuishaven waar men verbleef tot 2001 om vervolgens bij te zetelen bij ,, Café Smit ,, tot juni 2017.

Vanaf dat jaartal is haar locatie bij ,,Café Heijdemann,,  waar men beschikt over alle faciliteiten die de biljartsport zo eigen maakt voor jong en oud. Voor deze vereniging erg belangrijk om hier de nodige aandacht aan te schenken. Het werd voor de leden een dagje uit met de bus naar een onbekende bestemming waar in de vroege ochtend van zaterdag 25 augustus de eerste stappen werden gezet naar Hotel ,, de Witte Bergen’’ te Hilversum en ons te  goed doen aan een ontbijtbuffet voor een goede bodem op deze dag. Voldaan gingen we nu onze reis vervolgen met het ongewisse voor velen waar naar toe. Tot het moment, dat de lucht zich ging markeren met vreemde vogels was de link snel gelegd. ,,Schiphol achter de schermen” was de excursie die ons zou brengen naar plekken waar men als burger  geen toegang heeft. En met deze leerzame tocht in de pocket was Amsterdam dichtbij en lag een boottocht via de grachten voor de hand. Na deze mooie vaarroute met vele fotogenieke plaatjes en mooie indrukken op deze dag werd de terugreis ingezet naar Losser die ons zou brengen naar het Wok restaurant ,,de Orchidee,, waar vele gerechten gereed stonden. Met dit voldane gevoel  kan Pomerans 1928 terugzien op een zeer geslaagde dag en haar volgende doel in de agenda zetten voor haar 100 jarig bestaan in 2028.