Remy Nijhuis eerste winnares Pomerans Beker!!

Afgelopen weekend is Remy Nijhuis de eerste winnares geworden van de Pomerans Beker.

Deze finale met 8 finalisten is gespeeld over 2 poules van 4 spelers(sters). Op de disnsdag- en donderdagavond werd er gespeeld in deze poules waaruit op zaterdag de kruisfinales werden gespeeld in de winnaars- en de verliezers poule. Het onderlinge resultaat werd meegenomen naar deze kruisfinales. Voor de winnaarsronde wisten zich te plaatsen Albert van Veen, Roeland Leeferink, Remy Nijhuis en Diana Weber. De eerste twee begonnen met 2 punten en de dames met 0 punten.

In de eerste ronde wist Remy te winnen van Roeland en was Diana Albert de baas, waardoor zij alle 4 op 2 punten stonden en alle kans hadden op de titel. De tweede ronde moest dus de beslissing brengen en hierin eindigde de partij Roeland en Albert in een remise waardoor beide op 3 punten kwamen. Wie dus in de laatste wedstrijd de partij zou winnen was de kampioen en de verliezer zou terugvallen naar plek 4.

In deze finalepartij van Diana tegen haar dochter Remy ging de strijd in eerste instantie tegen elkaar op, waarna Remy het initiatief naar zich toetrok en naar het zich liet aanzien de partij zou gaan winnen. Echter Diana vocht zich sterk terug en kwam langzaam weer dichterbij waardoor de partij een spanend slot lek te gaan kennen. Echter Remy wist zich tijdig te herpakken en maakte op een waardige wijze de partij uit en verzekerde zich op deze wijze van de titel.

In de verliezersronde begonnen Olaf Belitz en Egbert de Vries met 2 punten en Albert de Roo en Bertil Knopers op 0 punten. In de eerste ronde van de kruisfinale wist Albert te winnen van Egbert en was Olaf te sterk voor Bertil. Hierdoor had Olaf de beste papieren met 4 punten, gevolgd door Egbert en Albert met 2 punten. In de laatste ronde verloor Olaf van Egbert en was ook Albert te sterk voor Bertil. Omdat nu drie spelers op 4 punten geëindigd waren moest het percentage caramboles de beslissing brengen over de uiteindelijke eindstand van nummer 5 tot en met 8. Het verschil tussen Albert en Egbert was minimaal met 98,7 tegen 98,5 % terwijl Olaf niet verder kwam dan 87,3 %.

Voor het eerst in zijn biljartcarrière wist Bertil geen partij op zijn naam te schrijven en eindigde daardoor op de laatste plaats.

Na de prijsuitreiking was er nog een gezellig samenzijn met een drankje en een BBQ en kreeg het seizoen hierdoor een mooie afsluiting.

Eindstand:

Car. Brt Moy Hs Punten
1 Remy Nijhuis 74 74 1.00 6 4
2 Roeland Leeferink 63 70 0.86 5 3
3 Albert van Veen 144 88 2.50 14 3
4 Diana Weber 71 76 0.93 5 2
5 Albert de Roo 77 70 1.10 5 4
6 Egbert de Vries 133 74 1.64 11 4
7 Olaf Berlitz 110 63 1.74 10 2
8 Bertil Knopers 658 74 8.89 68 0

Foto’s

Pomeransbeker 2018